11 juni 2015

#313. Vardagsänglar...

Skolavslutning. Våra unga firar. Avslut och början på något nytt. Ett nytt sommarlov. Ett sista sommarlov. En sista sommar innan vuxenlivet tar vid. En ny tid i livet. En ny framtid. En kväll fylld av glädje, hopp och tillförsikt. Våra unga firar och söker sina vägar ut i vuxenlivet. Firar i kvällen som blir natt.

Det är många som vill våra unga väl. Som vill finnas där. Till stöd, hjälp och uppmuntran. När det behövs. När stegen ut i vuxenvärlden blir snubblande. När firandet inte blev som det var tänkt. När avslutet inte blev en glad början. Om det blev knasigt och fel. Då finns det goda krafter som vill våra unga väl.

Fantastiska fältassistenter med massor av erfarenhet, kunskap och klokskap. Fantastiska föräldrar fyllda av omsorg som vandrar i natten. Fantastiska kvinnor och män i polisens uniform. Som möter, samtalar, stöder, hjälper och vägleder. Som ger av sig själva. Som med sina sätt att vara bär ett budskap som väcker hopp. Tvättäkta vardagsänglar. Som inte väsnas så mycket. Som nästan inte syns eller hörs. Men som gör all skillnad i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar