5 januari 2018

#512. Denna förkrympta värld…

”…denna förkrympta värld med förvuxna barn…”

Journalisten och skribenten Sofia Lilly Jönsson har skrivit en angelägen och viktig text. Hon berör mycket som berör många. Sätter strålkastaren på hyckleriet. Både i Svenska kyrkan och i samhället i övrigt. Det är mycket som behöver sägas och Sofia Lilly Jönsson säger det med tydlighet, stringens och skärpa. Det Sofia har skrivit kan vara något av det mest angelägna som kommer att skrivas det här ännu nya året. Så, ta dig tid att läsa. Det är omtumlande men viktig läsning. Ge dig själv den tid som behövs för att läsa alltihop.


PS. Nu hoppas jag på mer än tumme upp eller tumme ner i relation till det Sofia Lilly Jönsson har skrivit. Hennes text är fylld av ingångar till och utgångspunkter för diskussion och samtal om hur vi egentligen vill ha det i vår Svenska kyrkan. Så, reflektera, formulera och skriv. Bli och var en aktiv deltagare i det offentliga samtalet om och i vår kyrka. Se till att dina tankar tar plats och blir lyssnade på.

2 kommentarer:

  1. Sannerligen angeläget och jag vill tacka för att du delade - vissa av oss killar vågar nog inte.

    Samtidigt kan jag inte låta bli att associera till Kennedys ord: "Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga istället vad du kan göra för ditt land."

    SvaraRadera
  2. Daniel, tack din kommentar. Det Sofia har skrivit berör oss alla, kvinnor och män, och hela vår kyrka. Det borde vara angeläget för alla, oavsett kön.

    Om Kennedys ord, det är sant och gott. Sofias text sätter väl ljuset på just det – att den som vill göra något för och i vår kyrka ständigt möter motstånd och oförsonlighet istället för glädje och en öppen famn.

    SvaraRadera