18 december 2013

#196. Fragment i Adventstid...

"Bär då sådan frukt som hör till omvändelsen." (Lukas 3:8)

Att bära frukt. Att bära det som är gott och näringsrikt. Smakrikt. Vackert. Smakrik och vacker näring. Frukt som kan delas och delas med. Meddelas. Fördelas. Delas med. Delas för. Att bära frukter som bär. Olika frukter från samma träd. Trädet som bär frukt som består. Bär sådan frukt. Andens vind skakar grenar och prasslar löv. Trädet drar vatten och näring ur jorden. Ur platsen där vi lever och är till. Frukterna växer till. 

Omvändelsen är fast rotad i verkligheten. Omvändelsens grenar sträcker sig ut och upp. Andens levande vind får omvändelsen att röra sig. För livet. Till levande. Omvändelsen. Om att vända sig om. Att vända sig. Att vända om. Från något. Till någon. Att byta riktning. Inriktning. Inte vilken riktning som helst. Inte vända från till vad som helst. Omvändelsen i bestämd form. Den omvändelsen och ingen annan. Omvändelsen som förändrar allt.

Omvändelsens frukter är näring för livets levande. Det levande livets goda, smakrika och vackra näring. Näring som kan delas. Meddelas. Fördelas. Som frukter. Tillit. Hopp. Tro. Tillförsikt. Kärleksfullhet. Omtanke. Omsorg. Vänlighet. Rättvisa. Olika frukter. Samma träd.

Omvändelsen – till tro på Guds löften i den uppståndne och levande Jesus Kristus från Nasaret. Som snart ger sig till känna för oss i ett litet, nyfött och skyddslöst barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar